Σε αυτή την ενότητα μπορείς να απαντήσεις σε όλες τις απορίες σου σχετικά με την ποιότητα του νερού στο σπίτι σου. Διαθέτουμε διάφορους μετρητές pH για να ρυθμίσεις την οξύτητά του και μετρητές σκληρότητας νερού για να ελέγξεις αν το σύστημα αντίστροφης όσμωσης λειτουργεί σωστά.
Ρίξε μια ματιά στην επιλογή μετρητών νερού και πρόσθεσε στο καλάθι σου τον κατάλληλο!
Ο μετρητής νερού είναι ένα στοιχείο λίγο γνωστό και χρησιμοποιούμενο από την πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού, αν και πρόκειται για ένα προϊόν μεγάλης σημασίας τόσο στον οικιακό όσο και στον βιομηχανικό τομέα. Υπάρχουν πολλοί μετρητές νερού, είτε πρόκειται για pH, βαρέα μέταλλα, αλατότητα, σκληρότητα, οξύτητα ή ασβέστη που υπάρχει στο νερό του σπιτιού μας, της πισίνας από όπου αποθηκεύουμε ή καταναλώνουμε νερό.
Για την σωστή υγεία και την αποφυγή προβλημάτων από την επαφή με νερό με κακές τιμές από τα παραπάνω που αναφέραμε, θα χρησιμοποιήσουμε διάφορους μετρητές που μπορείτε να βρείτε σε αυτήν την εξειδικευμένη ενότητα, αλλά πριν από όλα θα σας περιγράψουμε τους διάφορους τύπους μετρητών νερού που υπάρχουν.
Υπάρχουν χειροκίνητοι και ηλεκτρονικοί μετρητές pH για το νερό, με τον πρώτο να απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση στα διάφορα μέρη της διαδικασίας λήψης, ανάλυσης και αξιολόγησης του δείγματος. Από την άλλη πλευρά, οι ηλεκτρονικοί μετρητές pH είναι τόσο απλοί στη χρήση όσο το να συλλέγουμε το δείγμα νερού και να αφήνουμε τη συσκευή μέτρησης να κάνει τις αναλύσεις της αυτόματα και να πραγματοποιεί την αξιολόγηση δίνοντάς μας τις τιμές του νερού.
Και στις δύο περιπτώσεις, μόλις έχουμε το αποτέλεσμα της ανάλυσης pH που μας παρέχει το αντιδραστήριο στην περίπτωση του χειροκίνητου μετρητή ή στην οθόνη του ηλεκτρονικού, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα σε περίπτωση που το pH του νερού είναι σε μη ιδανικές τιμές.
Το νερό θεωρείται ότι βρίσκεται σε βέλτιστες τιμές pH όταν οι τιμές του pH είναι στο 7, οτιδήποτε βρίσκεται σε χαμηλότερη τιμή θεωρείται όξινο, και αντίθετα, μεγαλύτερο από 7 θεωρείται αλκαλικό.
Επομένως, αν βρούμε τιμές που δεν είναι οι βέλτιστες για το νερό, θα πρέπει να ενσωματώσουμε διάφορα προϊόντα για να μπορέσουμε να το ρυθμίσουμε, όπως χλώριο, κροκιδωτικό ή αλγοκτόνα ανάλογα με την περίπτωση.
Η σκληρότητα του νερού, κατά κύριο λόγο, αποτελείται από ασβέστιο και μαγνήσιο. Αυτό το φαινόμενο προκαλεί ακαμψία στα μαλλιά, προκαλεί μια δυσάρεστη γεύση στο πόσιμο νερό όταν καταναλώνεται, σχηματίζει κατακρημνίσεις που ενσωματώνονται στις σωληνώσεις, τις οικιακές συσκευές ή τα πιάτα του σπιτιού μας.
Για να μπορέσουμε να μετρήσουμε αν ένα νερό είναι σκληρό ή όχι, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ενός μετρητή TDS ο οποίος θα μας χρησιμεύσει ως έλεγχος αφού το νερό έχει περάσει από όλο το σύστημα αντίστροφης όσμωσης για να γνωρίζουμε αν η διήθηση του νερού έχει πραγματοποιηθεί σωστά ή, σε αντίθετη περίπτωση, να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει στο σύστημα για να το διορθώσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε νερό υψηλής ποιότητας.
Οι μετρήσεις που πραγματοποιούνται με το σύστημα TDS, πρέπει να δείχνουν έναν αριθμό PPM, Σωματίδια Ανά Εκατομμύριο, 40 ή χαμηλότερο. Σε περίπτωση που είναι υψηλότερος αριθμός, η διήθηση του νερού δεν πραγματοποιείται σωστά.
Αυτοί είναι οι μετρητές που περιλαμβάνουν όλους τους βασικούς ελέγχους που πρέπει να πραγματοποιούνται σε κάθε πισίνα, δεξαμενές νερού ή στο πόσιμο νερό που καταναλώνουμε για να διασφαλίσουμε αν παρέχουμε στο σώμα μας, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά, νερό υψηλής ποιότητας.